Curriculum Vitae

Kees Kasbergen
Geboren te Weesp, 1946

Kwam pas na zijn scheiding in 1993, waarna emotie een grote rol in zijn leven ging spelen, aan schilderen toe!

Opleiding bij Jan Paul Hofman, Atelier JPH te Amsterdam vanaf 1997. Jan Paul Hofman is beeldend kunstenaar, eerste graads docent tekenen en schilderen, afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht.

Studeerde aan de Amsterdamse Vrije Kunst Academie AVKA, Pieter Aertszstraat te Amsterdam; op 11 juni 2004 heeft hij met een eindpresentatie het laatste jaar van de deeltijdopleiding afgesloten en behaalde hij het diploma 'autonoom beeldende kunst'. De moderne kunst is de leidraad voor het afronden van de volledige studie aan de AVKA. Op de AVKA had hij les van de docenten: Hans Booy, Leslie Browne en Frank Zijlstra. Robert Smit, docent aan de academie voor beeldende vorming maakte eveneens deel uit van de examencommissie.

In 2005 volgde hij een workshop van een week bij Franscz Witte in Ransdaal.

Eveneens in 2005 meldde hij zich als beroeps kunstenaar aan bij Kunst- en Vormgeving Noord-Holland, onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland; op 8 november kreeg hij bericht van de beoordelingscommissie dat hij voldoet aan de criteria voor opname in de categorie Alle Noord-Hollandse Kunstenaars in het kunstenaarsbestand op www.kunstenvormgeving.org.