Wie is Kasbergen?

Kasbergen is in 1946 in Weesp geboren, waar hij opgroeide in een gezin waar op cultureel terrein alleen muziek een zeer beperkte rol speelde. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste schilderijtje. Qua techniek en afbeelding stelt het niets voor, en toch koestert hij het nog. Toen zijn ouders 25 jaar getrouwd waren, kocht hij - samen met zijn broer en zusters - een echte houtsnede van Flip van den Burg voor hen; sinds het overlijden van zijn moeder heeft hij dit zelf in zijn bezit.

Mede dank zij de uitgebreide kunstcollectie van zijn voormalig werkgever, die veelal uit grafisch werk van jonge kunstenaars bestaat, is hij zich gaan interesseren voor en verdiepen in de moderne kunst; geregeld loopt hij een galerie binnen en kijkt met veel plezier in de ateliers van kunstenaars tijdens diverse atelier-routes.

Aanvankelijk is hij begonnen met het op bescheiden schaal verzamelen van grafisch werk, dat vooral vanwege de prijs zeer betaalbaar is.

Na jaren van het zelf niet aandurven te gaan schilderen, kwam hij de kunstenaar Jan Paul Hofman uit Amsterdam tegen, die hem zo ver kreeg bij hem les te nemen. Al direct werd hem duidelijk dat hij niet wilde tekenen of schilderen om een stilleven fotografisch vast te leggen, maar wil schilderen vanuit zijn gevoel. Jan Paul Hofman gaf hem die kans en heeft dit enorm gestimuleerd. Kees Kasbergen greep dit met beide handen aan.

diploma Hij heeft zijn werk getoond op de Amsterdamse Vrije Kunst Academie AVKA in Amsterdam met als resultaat dat hij aangenomen werd en dank zij een eindpresentatie op 11 juni 2004 het diploma 'autonoom beeldende kunst' behaalde.

Hij schildert hoofdzakelijk met acryl op papier, maar heeft ook enkele aquarellen gemaakt. Soms werkt hij met gouache of gemengde techniek. Uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht. Zijn kleurgebruik is heel bijzonder. Inmiddels heeft hij ook etsen op zijn naam staan.

Kasbergen had zijn eerste solo-expositie in 2000 bij Galerie "Drie Swaenen" te Wormerveer. Hij verkocht tijdens deze eerste expositie werk aan particulieren uit Amsterdam en Purmerend en kreeg zijn eerste opdracht van een particulier uit Leiden.

Ook bedrijven uit Leiden en Newtown (Pensylvania) hebben inmiddels werk van Kasbergen.